Четвърта доза ваксина срещу COVID-19 ще може да бъде поставяна при

...
Четвърта доза ваксина срещу COVID-19 ще може да бъде поставяна при
Коментари Харесай

В Румъния разрешиха поставянето на четвърта доза ваксина срещу COVID-19 |

Четвърта доза ваксина срещу COVID-19 ще може да бъде поставяна при предпочитание във имунизационните центрове и кабинетите на фамилните лекари в Румъния от 16 май, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Хотнюз.

Министерството отбелязва, че за момента четвърта доза може да се сложи единствено с имунизацията Комирнати, създадена от Пфайзер/Бионтех.

Четвърта доза ваксина може да изискат лицата на възраст над 18 години, които са имунизирани с три дози ваксини с иРНК технология.

Ваксинацията с четвърта доза може да се извърши най-малко четири месеца след слагането на третата доза.

Поставянето на четвърта доза ваксина е целесъобразно по-специално за лицата над 60-годишна възраст, показва министерството.

Държавният секретар в министерството на опазването на здравето Андрей Бачу съобщи, че четвъртата доза може да се сложи без авансово записване.

В Румъния досега са сложени над 16,8 милиона дози ваксини против COVID-19, като изцяло имунизирани с 8,1 милиона души или 42 % от популацията, съгласно данни на уеб страницата Our World in Data.

През последното денонощие са регистрирани 705 нови случая на COVID-19 в Румъния и са умряли осем души. В интензивни отделения се намират 144 пациенти, заяви здравното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР